Biografie

Al van kind af aan maakt Marjan muziek en bracht zij vele uurtjes samen met haar vader door, die haar (klassieke)fluitspel met veel plezier begeleidde op de piano. Optredens begonnen in de kerk en bij jongerenkoor Zajebo, waar zij het combo een aantal jaren heeft versterkt.

 

Maar de eigentijdse muziek begon te kriebelen en Marjan kocht een saxofoon, nam les en speelde binnen een jaar in haar eerste bandje. Sindsdien heeft Marjan al in menige band gespeeld: Soul met 'the Cab connection', Rock met 'After Midnight' en 'Gass-on', 50-er jaren swingblues met 'Lucy & the Wigflippers' en jazz met bigband 'Nightshift' en bigband 'the Nightcats'.  Spelend op haar saxofoon, zingend als backing vocals en nu als frontlady van de rockabillyband Cherry Red.

De jazzmuziek is gaandeweg ook steeds meer gaan trekken vanwege het vrije karakter en de mogelijkheden om meer te kunnen improviseren. Hierdoor is haar zang nu ontwikkeld tot een eigen geluid, met een lekker swingende, jazzy timing.

 

 

Marjan is nog steeds zeer divers bezig met allerlei muziek die zij zelf leuk vindt om te maken: 

Rockabillyband Cherry Red, het vervolg op de swing bluesband Lucy & the Wigflippers. Een leuke swingende band met zeer ervaren muzikanten die hun mannetje staan op het podium. Het geluid van de jaren 50-60 herleeft als deze band begint te spelen.

 

 

 

Het duo Starshine vormt zij samen met haar zus Heleen. Live gezongen muziek met begeleiding van de band of alleen met gitaar. Van easy listening tot feestmuziek. Heel geschikt voor als het wel live, maar niet zo opvallend aanwezig hoeft te zijn.

 

 

 

Voor grotere feesten en partijen treedt zij op met Ashleigh, geboren uit een samenwerking met Belgische collegamuzikanten: 3 Vocalisten (Marjan, Myriam en Boo) en een DJ (Marc). Met easy listening crooners tijdens een diner tot swingende dansmuziek wat later op de avond weten zij elk feest tot een succes te brengen.

 

Close2you is een act die ontstaan is in het verpleeghuis waar Marjan werkt. Live gezongen, een tikkeltje theatraal, volledig draadloos versterkt, zodat ze van bed tot bed kan gaan en kleine intieme voorstellingen kan geven in de eigen kamer of huiskamer van de bewoners. Tijdens deze voorstellingen ontstaan mooie intieme momenten die niet zelden mooie herinneringen aan vroegere tijden boven halen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb